Zet de volgende stap met SmartTrackers op de CO2-Prestatieladder

SmartTrackers is dé applicatie om uw CO2-uitstoot te meten, te managen en te reduceren. En dus bij uitstek ook geschikt om uw bedrijf te certificeren voor de CO2-Prestatieladder. Hoe het werkt? We leggen het u graag uit

Over de CO2-Prestatieladder

logo CO2-PrestatieladderDe CO2-Prestatieladder helpt opdrachtgevers om zo duurzaam mogelijk in te kopen. Ruim 150 opdrachtgevers (waaronder Rijkswaterstaat, ProRail en diverse decentrale overheden) gebruiken de CO2-Prestatieladder als gunningscriterium bij aanbestedingen.

CO2-Prestatieladder: vrijstelling voor EED

Op dit moment zijn er zo’n 900 organisaties gecertificeerd. Daarmee is de ladder het meest succesvolle hulpmiddel voor duurzaam inkopen. De volledigheid van het instrument blijkt ook uit het feit dat certificering leidt tot vrijstelling voor de Europese EED.

Deze vrijstelling en het voordeel bij aanbestedingen zijn belangrijke redenen voor certificering. Bovendien laat u met een professionele CO2-boekhouding zien hoe u bijdraagt aan de klimaatdoelstellingen. Want dát is natuurlijk het uiteindelijke doel: het terugdringen van de CO2-uitstoot.

De essentie: weten waar u staat

logo CO2-PrestatieladderHet lastige van de meeste serieuze normen is dat ze al snel complex worden. De essentie van de CO2-Prestatieladder is echter relatief eenvoudig. U wilt weten waar u staat door periodiek een CO2-footprint op te stellen, u wilt een duidelijk doel hebben, u maakt analyses van de beste besparingskansen en u laat de directie hierover een besluit nemen. Dat proces herhaalt u vervolgens steeds opnieuw.

Op niveau 4 en 5 stelt de CO2-Prestatieladder aanvullende eisen, zoals een analyse van uw bedrijfskolom. Maar ook hier is het doel: continu verbeteren.

Optimale ondersteuning door SmartTrackers

Door dit verbeterproces slim te ondersteunen, brengt SmartTrackers de CO2-Prestatieladder terug tot de essentie. Dankzij onze automatische berekeningen en rapportages verdwaalt u niet in het reglement en kunt u zich focussen op de kern: het terugdringen van de CO2-uitstoot. Of het nu gaat om uw eigen bedrijfsprocessen of die van uw bedrijfskolom.