SmartTrackers gebruikers

Voeg je bij meer dan 3000 organisaties in binnen- en buitenland die SmartTrackers gebruiken om hun CO2-uitstoot inzichtelijk te maken, schadelijke impact op milieu en maatschappij te verkleinen en zich te certificeren op normen en standaarden.

Vraag hier een gratis demo aan

Lees hier waarom anderen gaan voor SmartTrackers:

Interview: Stam + De Koning Bouw op weg naar een duurzamere woon-, werk-, en leefomgeving met behulp van SmartTrackers

Interview: Stam + De Koning Bouw op weg naar een duurzamere woon-, werk-, en leefomgeving met behulp van SmartTrackers

Stam + De Koning Bouw ontwikkeld en realiseert een toekomstbestendige woon- werk- en leefomgeving en daarbij hoort verduurzaming. Omdat wij graag horen wat onze gebruikers vinden van onze software, interviewden wij Nikki de Groot, medewerker technische processen bij Stam + De Koning Bouw.

Lees meer
Lees meer over Interview: Stam + De Koning Bouw op weg naar een duurzamere woon-, werk-, en leefomgeving met behulp van SmartTrackers
Co2-Prestatieladder interview: Madelon van Dalen, communicatiemanager en KAM functionaris bij Vos Capelle

Co2-Prestatieladder interview: Madelon van Dalen, communicatiemanager en KAM functionaris bij Vos Capelle

Feest voor Vos Capelle: 4 oktober certificeerden zij zich op trede 3 voor de CO2-Prestatieladder. Samen met SmartTrackers hebben zij het hele proces doorlopen. In dit interview met Madelon van Dalen, communicatiemanager en KAM functionaris, lees je hoe zij dit deden, waar ze tegenaan liepen en wat ze van SmartTrackers vonden.

Lees meer
Lees meer over Co2-Prestatieladder interview: Madelon van Dalen, communicatiemanager en KAM functionaris bij Vos Capelle
Dubbelinterview in ‘De Ondernemer’

Dubbelinterview in ‘De Ondernemer’

Door gebruik te maken van financiële data geeft de Duurzaamheidsmonitor van Yuki ondernemers een automatische indicatie van hun CO2-voetafdruk. Wat hebben MKB-ers daar aan en hoe werkt het? Dewi Vermeulen van Yuki en Leo Smit van SmartTrackers leggen alles op tafel in dit dubbelinterview.

Lees meer
Lees meer over Dubbelinterview in ‘De Ondernemer’

Case studies:

Op weg naar emissieloos bouwen met Kraaijeveld’s Aannemingsbedrijf

Kraaijeveld’s Aannemingsbedrijf bewijst dat CO2-neutraal werken in de bouw en infra geen onhaalbaar doel is.

In deze case study geeft KAM-manager Marjolein Kraaijeveld een praktische inkijk in het verduurzamingsproces van de wegenbouwer en de rol die SmartTrackers daarin speelt:

Welke maatregelen zijn zinvol?
Welke criteria gelden er voordat er groene investeringen worden gedaan?
Hoe werkt je samen met opdrachtgevers?
En hoe weet je of je goed bezig bent?

Lees de case study

SmartTrackers geeft ons structuur.

Antea Group

De club van 49 is realistisch, effectief en resultaatgericht. De CO2-reductiemaatregelen die je neemt, maken je organisatie slimmer en helpen je om voor te sorteren voor het komende decennium.

Met SmartTrackers onderbouwen we concrete scenario’s met harde data. Enerzijds biedt het onze organisatie de goede inzichten om de juiste besluiten te nemen, eventueel tijdig bij te sturen en budget te alloceren voor maatregelen. Anderzijds levert deze efficiënte wijze van registratie en effectenmeting ons meer snelheid en meer werkgemak op om onze actieplannen te realiseren.

Croonwolter&dros

SmartTrackers maakt het makkelijk om keuzes te maken.

Leica Geosystems

Het programma werkt eenvoudig en produceert heldere rapportages. Ook onze certificerende instantie is er lovend over. Onze auditor heeft een gastaccount en kan hiermee ons dossier bekijken. Geen gezoek meer in allerlei bestanden of papieren. Gewoon alles samen in één applicatie.

J. van Huizen Groenvoorzieningen

Wij zagen bij opdrachtgevers en collega-aannemers dat certificering een duidelijk toegevoegde waarde heeft. Het is zelfs niet ondenkbaar dat Groothuis in de toekomst niet meer zou kunnen inschrijven op een opdracht, als we niet gecertificeerd zouden zijn. SmartTrackers bleek voor onze certificering een gebruiksvriendelijk middel om onze CO2-uitstoot heel snel inzichtelijk te maken.

Groothuis Bouwgroep

Dankzij de uitgebreide rapportfunctie zijn de benodigde rapporten steeds snel op orde. We hoeven niet meer zelf te rekenen in Excel en handmatig grafieken te maken. Hierdoor kost onze administratie minder tijd en kan GSB zich richten op daadwerkelijke besparingen.

GSB – Gelders Staalstraal- en Schildersbedrijf

SmartTrackers gaf ons informatie om zinvol te verduurzamen. Zo deed SmartTrackers ons inzien dat één rol cadeaupapier tot drie keer zijn gewicht in CO2-uitstoot veroorzaakt. Inmiddels hebben we een patent op een folieloze rol cadeaupapier. Een lagere kostprijs, lager energieverbruik en minder afval: door verduurzaming zijn wij concurrerender.

IG Design

Als bedrijf kun je zelf aan de slag met scope 1 en 2. Maar de hele sector én de keten moet verduurzamen. Voor scope 3 heb je je collega-bedrijven nodig om samen een vuist te maken en een duurzamere keten te realiseren. Als branchevereniging heb je daarin een verantwoordelijkheid, je bent een katalysator. We hopen dat meer branches ons voorbeeld volgen.

Kartoflex

Met SmartTrackers Assessments is de audit een stuk relaxter, omdat we goed zijn voorbereid. We doorlopen alle vragen stap voor stap en hangen er documenten aan. Vervolgens kunnen we het hele dossier delen met de auditor. Wanneer zij geen rechtstreekse log-in willen, werkt het zelfs met een PDF-download vanwaar zij kunnen doorklikken naar de bestanden voor extra controle.

Kraaijeveld’s Aannemingsbedrijf

Wij roepen onze leden op om te ondernemen met impact. Want MKB-ers die hun verantwoordelijkheid nemen komen ook in de toekomst in aanmerking voor financiering door banken en samenwerking met grote opdrachtgevers die onderworpen zijn aan de duurzaamheidsrapportageplicht. MKB INFRA faciliteert dit door ledenkorting te bieden op een SmartTrackers abonnement

Philip van Nieuwenhuizen - Voorzitter MKB INFRA

SmartTrackers is een onderscheidende, laagdrempelige en innovatieve webtool die organisaties helpt bij het voldoen aan diverse NEN-normen, waaronder ISO 27001. Met SmartTrackers worden onze klanten stap voor stap meegenomen in het volledige auditproces, van inventarisatie tot en met externe beoordeling.

NEN

SmartTrackers ondersteunt niet alleen om betere beslissingen te maken en de dialoog te voeren met opdrachtgevers over de aanpak van een project, het bespaart ons vooral ook ontzettend veel tijd omdat de administratie rondom duurzaamheid en certificering sterk wordt vereenvoudigd

Anneliek Keurentjes, KAM Manager bij Remmits Grond-, Weg- en Waterbouw

SmartTrackers helpt Rijkswaterstaat om op een inzichtelijke en gestructureerde manier onze totale CO2-footprint te bepalen. Het werkt eenvoudiger en minder foutgevoelig dan Excel, omdat het automatisch de juiste en up-to-date CO2 conversiefactoren toepast. De flexibele manier van inrichten maakt het systeem bovendien toekomstbestendig voor uitbreidingen van onze monitoring.

Rijkswaterstaat

SmartTrackers volgt veranderingen op het gebied van regelgeving snel op met wijzigingen of nieuwe functionaliteiten in het pakket.

De applicatie bevalt boven verwachting. Bij de meeste softwareproducten is dit juist andersom.

Spaansen

SmartTrackers geeft ons helder en fijnmazig inzicht in onze duurzaamheidsgegevens en is een cruciale tool voor ons om doelen te stellen en ze te bereiken.

Visma

SmartTracker is een sterk intuïtief en gebruiksvriendelijke systeem, met brede mogelijkheden aan output.

Visser & Smit Hanab

Voor ons was de CO2-prestatieladder volledig nieuw. SmartTrackers heeft ons goed begeleid in het hele proces en proactief geholpen met het invullen van alle data van het softwarepakket, wat zeer intuïtief werkt. Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking.

Commercieel directeur Vos Capelle, Bart van Kollenburg

Met SmartTrackers liep de audit als een trein en konden we ons concentreren op de echt belangrijke zaken van de CO2-prestatieladder.

Wagemaker

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief     Ook een case studie delen?

 

Demo aanvragen