Co2-Prestatieladder interview: Madelon van Dalen, communicatiemanager en KAM functionaris bij Vos Capelle

Vos Capelle certificeerde zich op 4 oktober feestelijk op trede 3 voor de CO2-Prestatieladder, net op tijd voor hun 80-jarig jubileum. De leverancier voor tuinbouw en openbaar groen ging aan de slag met de CO2-Prestatieladder, omdat ze hun CO2-uitstoot in beeld wilden krijgen en verminderen. Maar ook om meer kans te maken bij aanbestedingen, want dat is ook zeker een groot voordeel van dit certificaat. Samen met SmartTrackers hebben zij het hele proces doorlopen. We interviewden Madelon van Dalen, communicatiemanager en KAM functionaris bij Vos Capelle, over hoe zij dit deden, waar ze tegenaan liepen en wat ze van SmartTrackers vonden.

SmartTrackers geeft richting

Omdat hun 80-jarig jubileum eraan kwam, wilde Vos Capelle graag het certificaat halen vóór 5 oktober. Dat was nog een hele kluif. Madelon: ‘Nadat we alle informatie verzameld hadden, hebben we het in de Assessments-module ingevoerd. Je bent er best wel intensief mee bezig, maar als het er eenmaal staat heb je een super goede basis. De basiskennis kwam vanuit SmartTrackers en wij voerden onze gegevens in.’

Voor Vos Capelle was de CO2-Prestatieladder een nieuw begrip. En dan is het best een opgave om te ontdekken waar je moet beginnen en hoe je alles gaat structureren. Daarbij heeft SmartTrackers ze volledig geholpen. Madelon: ‘De ondersteuning vanuit SmartTrackers was erg fijn. Jesse, commercieel adviseur bij SmartTrackers, ondersteunde ons heel goed en bij alle vragen die we hadden kon er een afspraak worden ingepland om te overleggen als dit nodig was. Er werd enorm met ons meegedacht en dat was heel fijn. We stonden er eigenlijk nooit alleen voor’.

‘SmartTrackers ontzorgde ons enorm wat betreft de CO2-Prestatieladder door de overzichtelijke manier van werken.’

De voordelen van SmartTrackers software

Wat Madelon zo fijn vond aan onze software was dat het systeem automatisch alles doorberekent. Daarmee kregen ze goed zicht op waar ze stonden en naartoe gingen, waardoor er ook echt CO2 kan worden gereduceerd. Bijvoorbeeld door de investering in een milieuvriendelijke accu van de firma Iwell, begin oktober. Deze accu wordt binnen 3,5 uur opgeladen met zonne-energie en voorziet buiten kantoortijden het hele bedrijf van energie.

Wat ze ook fijn vond was dat de software alles automatisch in een rapport zet. Madelon: ‘Het enige wat je daar nog aan moet doen is het persoonlijker en toepasselijker maken voor jouw bedrijf. Op die manier heb je een goed beeld van wat er bij een directiebeoordeling of audit moet worden voorgedragen. SmartTrackers ontzorgde ons enorm wat betreft de CO2-Prestatieladder door de overzichtelijke manier van werken.’

Net als Vos Capelle succesvol aan de slag met de CO2-Prestatieladder?

Vraag dan een korte, vrijblijvende demo aan via de knop hieronder.

Ik wil een demo