Dubbelinterview in ‘De Ondernemer’

Door gebruik te maken van financiële data geeft de gloednieuwe Duurzaamheidsmonitor van Yuki ondernemers een automatische indicatie van hun CO2-voetafdruk. Met een behulp van SmartTrackers.

Wat hebben MKB-ers daar aan en hoe werkt het? Dewi Vermeulen van Yuki en Leo Smit van SmartTrackers leggen alles op tafel in dit dubbelinterview.

“Met de software maken we de footprint op een zo laagdrempelig mogelijke manier zichtbaar voor het mkb’’, aldus Dewi Vermeulen. ,,Het is een hulpmiddel, automatisch beschikbaar vanuit de boekhouding. Zonder extra handelingen.’’

Volgens Leo Smit draagt deze automatiseringsslag eraan bij dat nog meer bedrijven actief met CO2-reductie aan de slag gaan:

“De duurzaamheidstransitie vergt een brede beweging waardoor we veel sneller oplossingen kunnen integreren. De financiële data in een organisatie is uiteraard altijd betrouwbaar. De kunst is om die te vertalen naar een goed inzicht in duurzaamheid. Let wel: wil je nauwkeuriger meten wat ook nodig kan zijn, dan zul je een volgende stap moeten zetten. Maar als automatiseerders blijven we kijken en stappen zetten om dit zo makkelijk mogelijk te maken.’’

Lees het dubbelinterview