Controleerbare sustainability reporting

Financiële autoriteiten en regelgeving vragen investeringsmaatschappijen en fondsen om te rapporteren over duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid. De vereisten worden steeds strikter.

Het kan een uitdaging zijn om de juiste cijfers controleerbaar op tafel te krijgen, zeker als je portfolio steeds van samenstelling verandert of als je in meerdere landen actief bent waar lokale interpretaties van standaarden en wetgeving gelden.

Daarnaast is het meten van een statische footprint binnenkort niet meer genoeg.

SmartTrackers berekent het

Welke maatregelen neem je om uitstoot te verminderen en maatschappelijke impact te verbeteren? Met welk effect en wat waren de resultaten? Hoe verloopt dat voor je totale portfolio, maar ook per bedrijf? En welke impact heb je in de keten als het gaat om de sustainable development goals?

SmartTrackers geeft je betekenisvolle informatie.

Lees meer over de software

Volledige ESG-beleid in één platform

SmartTrackers berekent de huidige impact, helpt actiegericht om deze te verminderen of te verbeteren en om overzichtelijk te voldoen aan vereisten rondom financial disclosures, wetgeving en normen en standaarden.

Vraag een demo aan

Meest volledige platform voor jou en je portfolio

Past bij je portfolio

We richten het platform in volgens de structuur van je investeringsportfolio, zodat je zowel per bedrijf als op geconsolideerd niveau het inzicht hebt en houdt, en de juiste informatie hebt voor de vereiste (jaar-) rapportages.

Bevordert samenwerking

Via verschillende rechten en rollen geef je portfoliobedrijven tot de onderdelen die op hen van toepassing zijn en werk je echt samen.  Bovendien vraag je via SmartTrackers ook makkelijk aan toeleveranciers om hun impactgegevens aan te leveren.

Verandert er iets?

Verandert de samenstelling van je portfolio of gelden er verschillende emissiefactoren per land? Geen probleem. SmartTrackers corrigeert hiervoor, ook over de tijd heen, zodat je appels met appels blijft vergelijken.

Ondersteuning

Uiteraard ondersteunen we je met de technische en inhoudelijke inrichting en het instrueren van de portfoliobedrijven. Indien gewenst faciliteren we ook bij de datavalidatie en het implementeren van verbeteracties, of andere zaken. Wij doen dit zelf, of met gespecialiseerde partners op het betreffende onderwerp.

Gebruik SmartTrackers voor relevante standaarden
Gebruik SmartTrackers onder meer voor:

 CSRD   SDGs / ESG   IFSR   GRI 
 SASB