Zet de volgende stap met SmartTrackers op de MVO Prestatieladder

Of het nu gaat om energiebesparing, CO2-reductie of duurzaam inkopen, SmartTrackers is dé applicatie om grip te krijgen op uw MVO-doelen. En daarmee een uitstekend hulpmiddel om uw organisatie snel en overzichtelijk te certificeren voor de MVO Prestatieladder. Hoe het werkt? We leggen het u graag uit

Over de MVO Prestatieladder

MVO PrestatieladderDe MVO Prestatieladder is een veelgebruikte certificatienorm voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, bedoeld om duurzaam ondernemen concreet en objectief aantoonbaar te maken.

Met de ladder kan uw bedrijf een MVO-managementsysteem inrichten en die integreren met reeds bestaande managementsystemen.

Geïnspireerd op ISO en GRI

De MVO Prestatieladder is geïnspireerd op internationale standaarden, zoals ISO 26000, ISO 9001 en GRI. De opbouw van de norm is vergelijkbaar met die van ISO 9001 en ISO 14001.

De MVO Prestatieladder wordt sinds 2010 in Nederland toegepast en sinds 2015 ook internationaal erkend. De norm sluit prima aan bij de CO2-Prestatieladder. Voor beide ladders geldt dat opdrachtgevers de aanwezigheid van een certificaat vaak waarderen in aanbestedingen.

De MVO Prestatieladder kent 5 niveaus:

 • Opstap niveau 1 (1-jarig certificaat)
 • Opstap niveau 2 (1-jarig certificaat
 • Niveau 3 (3-jarig certificaat)
 • Niveau 4 (3-jarig certificaat)
 • Niveau 5 (3-jarig certificaat)

De norm zelf is gratis te downloaden, net als de certificatieregeling. Er zijn op dit moment zo’n 250 organisaties in Nederland gecertificeerd (bekijk hier wie dit zijn).

MVO Prestatieladder: certificeer nu met SmartTrackers

Met SmartTrackers Assessments, onze handige assessment-tool, kunt u makkelijk toetsen of u aan de norm voldoet. Meer weten? Vraag dan onze gratis demo aan!

7 kernthema's

De MVO-ladder werkt met 33 MVO-indicatoren, verdeeld over 7 kernthema’s:

 1. Behoorlijk bestuur
 2. Arbeidsomstandigheden en volwaardig werk
 3. Mensenrechten
 4. Eerlijk zaken doen
 5. Consumentenaangelegenheden
 6. Milieu, grondstoffen, energie, emissie
 7. Betrokkenheid bij en ontwikkeling van de gemeenschap

Idee is dat bedrijven regelmatig met stakeholders over deze indicatoren communiceren en actief werken aan verbeteringen.

Wat is MVO?

Volgens de normbeheerder betekent Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen “dat uw organisatie zich verantwoordelijk houdt voor de effecten van de ondernemingsactiviteiten op het gebied van People, Planet en Profit. Uw organisatie legt daarover verantwoording af en gaat in gesprek met belanghebbenden.” Lees meer