logo CO2-Prestatieladder

Over ons

In 2009 lanceert ProRail de CO2-Prestatieladder: een hulpmiddel voor opdrachtgevers om duurzame leveranciers voorrang te geven. Als reactie hierop beginnen overal in Nederland bouwbedrijven hun CO2-uitstoot in kaart te brengen. Maar hoe doe je dat op een slimme en betrouwbare manier?

Beter dan Excel

De meeste bedrijven gebruiken eenvoudige spreadsheets zoals Excel. Of ze schaffen dure, complexe en vaak uit het buitenland afkomstige software aan. Ingenieur Leo Smit ziet dat dit beter kan en introduceert in 2010 CO2Management: een online applicatie waarmee bedrijven handig, overzichtelijk en efficiënt hun CO2-uitstoot kunnen bepalen.

Steeds verder uitgebreid

CO2Management groeit uit tot marktleider en wordt steeds verder doorontwikkeld. Behalve aan de CO2-Prestatieladder kunnen bedrijven met de applicatie ook aan vele andere normen voldoen. Maar het development team is nog niet tevreden. Elk jaar opnieuw worden 10.000 mensuren geïnvesteerd in verdere uitbreiding en verbetering. Zo ontstaat SmartTrackers: het beste en meest volledige systeem voor al uw metingen op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en CO2.

Onze filosofie

Dat we ons leven duurzamer moeten gaan inrichten, weten we allemaal. Er is werk aan de winkel, zowel voor burgers, de politiek als bedrijven. Maar welke maatregelen helpen écht? Wij geloven dat alle goede beslissingen beginnen bij zorgvuldig en betrouwbaar meten. Met SmartTrackers dragen wij daar graag ons steentje aan bij.

SmartTrackers development team