Over ons

In 2009 lanceert ProRail de CO₂-Prestatieladder: een hulpmiddel voor opdrachtgevers om duurzame leveranciers voorrang te geven. Als reactie hierop beginnen overal in Nederland bouwbedrijven hun CO₂-uitstoot in kaart te brengen. Maar hoe doe je dat op een slimme en betrouwbare manier?

Beter dan Excel

De meeste bedrijven gebruiken eenvoudige spreadsheets zoals Excel. Of ze schaffen dure, complexe en vaak uit het buitenland afkomstige software aan. Ingenieurs Harm Langen en Leo Smit zien al snel dat dit beter kan. In 2010 introduceren ze CO₂Management: een online applicatie waarmee bedrijven handig, overzichtelijk en efficiënt hun CO₂-uitstoot kunnen bepalen.

Steeds verder uitgebreid

CO₂Management groeit uit tot marktleider en wordt steeds verder doorontwikkeld. Behalve aan de CO₂-Prestatieladder kunnen bedrijven met de applicatie ook aan allerlei andere normen voldoen. Maar Harm, Leo en hun development team zijn nog niet tevreden. Elk jaar opnieuw investeren ze 15.000 mensuren in verdere uitbreiding en verbetering. Zo ontstaat SmartTrackers: het beste en meest volledige systeem voor al uw metingen op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en CO₂.

Onze filosofie

Dat we ons leven duurzamer moeten gaan inrichten, weten we allemaal. Er is veel werk aan de winkel, zowel voor burgers, de politiek als bedrijven. Maar welke maatregelen helpen écht? Wij geloven dat alle goede beslissingen beginnen bij zorgvuldig en betrouwbaar meten. Met SmartTrackers dragen wij daar graag ons steentje aan bij.