ISO 9001 Kwaliteitsmanagement

logo isoZeg wat u doet, doe wat u zegt, en toon dit aan. Dat is in het kort de essentie van ISO 9001: verreweg de bekendste norm voor kwaliteitsmanagementsystemen.

Certificeer nu met SmartTrackers

ISO 9001 behoort tot de ISO 9000-familie. U kunt deze norm gebruiken om te beoordelen of uw bedrijf in staat is om te voldoen aan de eisen van de klant. In tegenstelling tot de meeste ISO-normen richt ISO 9001 zich dus niet op een product, maar op generieke managementsystemen.

Met SmartTrackers Assessments kunt u makkelijk en efficiënt toetsen of u aan ISO 9001 voldoet. Meer weten? Bekijk video

video certificeren met smarttrackers assessments hoe werkt het

Onze partner:

logo NEN

NEN over SmartTrackers:

SmartTrackers Assessments is een onderscheidende, laagdrempelige en innovatieve webtool die organisaties helpt bij het voldoen aan diverse NEN-normen, waaronder ISO 27001. Met SmartTrackers worden onze klanten stap voor stap meegenomen in het volledige auditproces, van inventarisatie t/m externe beoordeling. Daarnaast biedt SmartTrackers ook nog een uitstekende applicatie voor kwantitatieve metingen: SmartTrackers Measurements. De combinatie van deze twee apps maakt het aanbod van SmartTrackers heel krachtig.”

ISO 9001: geboren in de Koude Oorlog

In 1959 stelde de NAVO kwaliteitsnormen op voor haar leveranciers, om er zeker van te zijn dat zij op het juiste moment over goede materialen zou beschikken aan het front. Alleen producenten die aan deze standaarden voldeden, mochten aan de NAVO leveren.

15 maart 1987: één wereldwijde norm

Op verschillende plaatsen in de wereld werden vergelijkbare normen ontwikkeld, bijvoorbeeld door het Britse BSI, het Belgische NBN en het Nederlandse NEN. Door de toename van grensoverschrijdende handel ontstond echter de behoefte aan één wereldwijd geaccepteerde norm. In 1979 slaagde de technische commissie ISO/TC 176 er in om vanuit alle bestaande normen een wereldwijd geaccepteerde norm te maken. Zo ontstond op op 15 maart 1987 de eerste officiële ISO-norm voor kwaliteitsmanagement: ISO 9001.

Voldoe met SmartTrackers ook aan:

Leuk om te weten