SmartTrackers partner van MVO Platform Aalsmeer

Wilt u uw inspanningen op het gebied van MVO niet alleen op organisatieniveau inzichtelijk maken, maar bijvoorbeeld ook op branche-, gebieds- of gemeenteniveau? Ook daarvoor is SmartTrackers bij uitstek geschikt.

Dat bewijst MVO Platform Aalsmeer: een netwerk van inmiddels 15 organisaties, die sinds juni 2018 hun kennis delen om maatschappelijk betrokken te ondernemen. Ze maken hierbij gebruik van SmartTrackers, om de resultaten van hun maatregelen goed optelbaar te maken en tevens de gemeente Aalsmeer te laten zien wat ze doen.

Groenste gemeente

Initiatiefnemer van het platform is Cor Millenaar, eigenaar van het eerste automotive bedrijf in Nederland dat zich certificeerde voor de CO2-Prestatieladder niveau 3. Zijn wens: van Aalsmeer de groenste ondernemersgemeente van Nederland maken.

Vóór het karretje

Aangesloten bij MVO Platform Aalsmeer zijn bedrijven en organisaties die graag maatschappelijk betrokken willen ondernemen”, vertelt Millenaar. “En die vóór het karretje uit willen lopen, in plaats van erachteraan. Ons ledenbestand is bewust heel divers gekozen. Er doen bijvoorbeeld een scheepsbouwer, autoherstelbedrijf en planten- en bloemendistributeur mee, maar ook een jachthaven, landelijke bank en middelbare school. Doel van het platform is om kennis te bundelen en te verspreiden, bijvoorbeeld in workshops en Meet & Greets. En natuurlijk om onze CO2-uitstoot te reduceren.

Krachtige tool

In 2013 maakten wij kennis met Leo Smit”, vervolgt Millenaar. “Die liet ons zien hoe we ons met SmartTrackers tegen lage kosten konden certificeren voor de CO2-Prestatieladder. Gaandeweg werd duidelijk dat SmartTrackers dé tool was om ook het duurzaamheidsbeleid van andere ondernemingen eenvoudig inzichtelijk te maken. Geen geitewollensokkenverhaal, maar – zoals een ondernemer dit graag ziet – een sterke, krachtige tool waarmee je laat zien waar je staat in het totale MVO-traject.”

Niet afwachten

Dankzij de inzichten die SmartTrackers hem opleverde, wist Millenaar de CO2-footprint van zijn holding al met ongeveer de helft te reduceren. En hij hoopt natuurlijk dat binnen het platform hetzelfde zal gebeuren. Ook verwacht hij dat meer bedrijven zich zullen aansluiten.

Maar ook als dat niet gebeurt, vind ik het initiatief nu al geslaagd. Want we laten hiermee zien dat we niet afwachten tot de overheid ons iets opdraagt, maar zélf het voortouw nemen. En als een controlerende instantie, auditor of andere geïnteresseerde partij wil weten waar we staan, kunnen we dat met één druk op de knop laten zien.”

Meer weten?
Kijk dan op www.mvoplatformaalsmeer.nl of neem contact op met Leo Smit: 06-51372712 / leo@smarttrackers.nl.