Yuki integreert duurzaamheid in boekhoudsoftware en maakt verplichte rapportage toegankelijk voor MKB, met behulp van SmartTrackers

Yuki, een boekhoudplatform voor accountantskantoren en bedrijven, geeft al haar klanten een automatische indicatie van hun CO2-voetafdruk, gebaseerd op financiële gegevens. Yuki is daarmee het eerste boekhoudsysteem dat financiën en duurzaamheid geautomatiseerd bij elkaar brengt. SmartTrackers ondersteunt Yuki met de berekeningen en de technische integratie. Yuki is net als SmartTrackers een bedrijf binnen Visma.

Ook met weinig capaciteit aan de slag met verduurzaming

De monitor is speciaal bedoeld voor MKB-ers en hun accountantskantoren. Kleine bedrijven hebben te maken met een groeiende rapportageverplichting, maar hebben niet altijd de capaciteit en expertise in huis om hier effectief mee aan de slag te gaan.

Door automatisch een eerste indicatie te geven van de CO2-uitstoot, wordt een belangrijke eerste stap gezet in de bewustwording van de impact van de bedrijfsactiviteiten op het milieu. Ondernemers hebben daarmee niet alleen een basis voor gevraagde rapportages, maar kunnen ook gerichter inzetten op maatregelen die de uitstoot verlagen en de bedrijfsvoering versterken. Accountantskantoren zouden daarin desgewenst kunnen begeleiden.

Pionier in duurzaam boekhouden

De Duurzaamheidsmonitor is beschikbaar voor alle klanten van Yuki. De functionaliteit wordt in de komende tijd verder geoptimaliseerd en uitgebreid. Hiermee geeft Yuki invulling aan haar strategie om als pionier te fungeren op het vlak van duurzaamheidsboekhouden.

Voor meer gedetailleerde voetafdrukken en ondersteuning van het volledige duurzaamheidsprogramma kunnen Yuki-gebruikers terecht bij het software platform van SmartTrackers.

Wil je hier meer over weten?

Yuki en SmartTrackers organiseren er een webinar over!

Ik meld me aan voor het webinar ‘Duurzaamheid bij ondernemingen en de sleutelrol van accountants’

 

Ik wil een vrijblijvende demo van SmartTrackers