VORM Holding geeft mede vorm aan Club van 49

Na Royal Reesink, de Climate Neutral Group, OBO BETTERMANN, Lomans en GSB is ook projectontwikkelaar VORM lid geworden van de Club van 49. Veiligheidskundige en duurzaamheidsadviseur Sjoerd van der Stroom vertelt waarom.

Waarom doet VORM mee aan de Club van 49?

Het initiatief spreekt ons erg aan. 49% minder CO2, dat is een prachtige, ambitieuze doelstelling.

Wat hopen jullie de komende jaren te bereiken?

We willen onze kantoren, werkplaatsen en bouwplaatsen energieneutraal laten draaien. Ook gaan we ons wagenpark verder vergroenen en op zoek naar alternatieve brandstoffen.

Wat hebben jullie de afgelopen jaren gedaan aan CO2-management?

Onlangs hebben we de verwarmingsinstallatie van de materieeldienst vervangen door een elektrische warmtepomp en heteluchtblazers. Verder zijn we gecertificeerd op niveau 3 van de CO2-Prestatieladder en besteden we veel aandacht aan MVO (mvobijvorm.nl). Daarnaast participeren we in innovatieve oplossingen, zoals het opwekken van energie met in glas geïntegreerde zonnecellen.

En wat gaan jullie de komende jaren doen?

We gaan meer zonnepanelen aanschaffen voor onze kantoren en werkplaatsen, met voldoende capaciteit om die energieneutraal te laten draaien. Recent hebben we bijvoorbeeld 420 zonnepanelen geplaatst op het dak van de materieeldienst, met een jaarlijkse opbrengst van 103.000 kWh. Verder zullen we zowel volledig elektrische als plug-in hybride voertuigen gaan aanschaffen.

Mogen andere bedrijven contact met jullie opnemen?

Ja, dat mag!

Meer weten? Kijk dan snel op clubvan49.nl.