Visma op vijfde plaats Computable 100 in categorie duurzaamheid

SmartTrackers’ moederbedrijf Visma is met plaats 36 dit jaar de snelste stijger in de Computable 100; de jaarlijkse ranglijst van populairste ICT-bedrijven. In de categorieën cloudsoftware en duurzaamheid behaalt de Europese softwareleverancier zelfs de plaatsen twee en vijf.

Uitdaging van de status quo

Volgens John Reynders, Area Director Benelux bij Visma, is één van de redenen voor dit succes “dat alle 45 cloudbedrijven binnen de Benelux stuk voor stuk de status quo uitdagen.

Leo Smit, directeur van SmartTrackers, is één van die uitdagers, zo is te lezen in dit blog. “Eerlijk is eerlijk, veel mensen vinden het naleven van een duurzaamheidsbeleid nog spannend en eng. Het is een veranderingsproces. Maar als je het gestructureerd doet, dan ben je op de goede weg.”

SmartTrackers levert het gereedschap om doelen, maatregelen en effecten door te rekenen, zodat je concreet kunt sturen. Leo: “Stel realistische doelen en houd je daaraan.”

SmartTrackers en andere Visma-ondernemingen versterken elkaar
Ook andere Visma-ondernemingen bieden oplossingen op het gebied van duurzaamheid. Zo heeft Visma Connect samen met ABN Amro en Signify het ESG Clearing House opgericht om duurzaamheidsgegevens gestandaardiseerd uit te wisselen. En is Visma Loginex ontworpen om detailinformatie te verzamelen over CO2-emissies in logistiek en transport, en daarover te rapporteren conform de nieuwe CSRD.

Deze ontwikkelingen vullen het platform van SmartTrackers goed aan. Leo: “We werken op diverse manieren met elkaar samen om elkaar te versterken. Zo kunnen we organisaties nóg vollediger ondersteunen in hun duurzaamheidsambities.”