SmartTrackers maakt zoeken sneller en overzichtelijker

Waar vind ik ook alweer die ene meter om de data-invoer aan te passen over het vorige kwartaal? Welke organisatieonderdelen houden welke meters bij over mobiliteit? Wat is de trend van ons grijze versus groene elektraverbruik?

Dergelijke vragen zijn vanaf nu nog sneller te beantwoorden door de verbeterde filterfunctionaliteit.

Elasticsearch

SmartTrackers heeft het zogenaamde ‘elasticsearch’ geïmplementeerd. Dit houdt in dat filteropdrachten supersnel worden verwerkt.

Daarnaast zie je vooraf precies hoeveel resultaten een bepaalde filteropdracht zal opleveren. Dit geeft bruikbare informatie om je zoekactie gericht uit te voeren: verfijn de filteropdracht als er te veel resultaten worden gegeven, of beperkt de opdracht juist als er weinig resultaten zijn.

Zoeken

Bovendien is er een snelle zoekfunctie toegevoegd. Hiermee vindt je razendsnel waar je naar op zoek bent zonder bijvoorbeeld door een grote organisatieboom te hoeven klikken.

Eerste implementatie op de meterpagina

Deze innovatie biedt vooral veel overzicht voor uitgebreidere boekhoudingen. Elasticsearch wordt in eerste instantie beschikbaar gemaakt op de meterpagina en zal in de toekomst ook op andere pagina’s worden toegepast.

Om dit mogelijk te maken werkte ons development team met een andere techniek dan gebruikelijk. Technical lead Arjan Diepenbroek: “Het was een leuke uitdaging om met andere techniek te werken en om daar het resultaat van te zien. Ik ben erg benieuwd naar de reacties van onze gebruikers over deze verbetering.”

 

Ben je SmartTrackers-gebruiker en wil je je mening geven over ontwikkelingen van onze software?

Ik meld mij aan als testgebruiker

Ben je nog geen gebruiker van SmartTrackers en wil je hier meer over weten?

Vraag een vrijblijvende demo aan