Royal Reesink sluit zich aan bij Club van 49

In juni 2018 heeft SmartTrackers de Club van 49 opgericht: een uniek en hoopvol initiatief voor alle organisaties die substantiële stappen willen zetten om hun CO2-footprint met 49% te reduceren. Een van de eerste bedrijven die tot de Club zijn toegetreden, is Royal Reesink. John Arts, Projectleider Logistiek en Facilitair Beheer, vertelt waarom.

Waarom doen jullie mee?

Royal Reesink ziet het als zijn maatschappelijke plicht om serieus werk te maken van CO2-reductie. We onderschrijven dat er echt iets moet gebeuren en dragen graag ons steentje bij. Daarom willen we graag een early adopter zijn. We hoeven niet per se helemaal vooraan in het peloton te zitten, maar willen wel graag kort achter de koplopers rijden.

Welke maatregelen gaan jullie nemen?

Mobiliteit wordt een zeer belangrijk speerpunt, gezien het grote effect daarvan op onze totale CO2-uitstoot. Daarnaast willen we onze gebouwen grondig verduurzamen. Zo zijn we onze vestiging in Zevenaar op dit moment volledig energieneutraal aan het herbouwen. Ook zullen we kritisch kijken naar onze afvalverwerking.”

Wat hebben jullie tot nu toe gedaan aan CO2-management?

In 2014 hebben we een 10/10/10-doelstelling geformuleerd: in 2020 willen we 10% minder CO2 uitstoten, 10% minder energie verbruiken en 10% meer duurzame energie toepassen. Dat laatste doel hebben we al ruimschoots behaald, met de andere twee doelen liggen we op koers. Het was dus hoog tijd om onze horizon te gaan verleggen. De Club van 49 kwam dan ook precies op het juiste moment. Onze directie reageerde direct enthousiast en zei volmondig ja.

Wat hopen jullie de komende jaren te bereiken?

Ons voornaamste doel is natuurlijk: 49% minder CO2 in 2030. Daarnaast willen we graag een voorbeeld zijn voor andere bedrijven. Want we vinden dat we dit met zijn allen moeten doen. Bedrijven die willen zien hoe wij het aanpakken, zijn dan ook van harte welkom om bij ons een kijkje te komen nemen.

Meer weten? Kijk dan snel op clubvan49.nl

 

Over Royal Reesink

Royal Reesink is een internationaal distributeur van equipment voor material handling, logistiek, grond-, weg- en waterbouw, land- en tuinbouw en landschappelijk onderhoud, hydraulische componenten en systemen en tevens producent en toeleverancier van equipment voor o.a. Royal Reesink bedrijven.