OBO BETTERMANN wordt lid van Club van 49

De Club van 49, een initiatief van SmartTrackers, blijft groeien. Na Royal Reesink en de Climate Neutral Group is nu ook OBO BETTERMANN tot de Club toegetreden. Office Manager Dagmar Pfeiffer legt uit waarom.

Waarom doen jullie mee?

Omdat we serieus werk willen maken van CO2-reductie – en dat ook willen laten zien aan onze klanten.

Wat hebben jullie tot nu toe gedaan aan CO2-management?

Vier jaar geleden zijn we overgestapt op 100% groene stroom, afkomstig van Nederlandse windparken. Daarnaast hebben we dit jaar ruim honderd LED-tubes in ons magazijn geïnstalleerd.

Welke maatregelen gaan jullie de komende jaren nemen?

In de eerste plaats willen we ons gasverbruik reduceren, door een andere oplossing te vinden voor de gas-heaters in ons magazijn. Ook gaan we de TL-verlichting in onze kantoren en onze bedrijfslogo’s vervangen door LED-verlichting.

Mogen andere bedrijven contact met jullie opnemen over de maatregelen die jullie gaan nemen?

Jazeker! Want dat is één van de dingen waar de Club van 49 voor is opgericht: het delen van ervaringen en het uitwisselen van kennis. Het doel van 49% CO2-reductie is een zaak voor ons allemaal.”

Meer weten? Kijk dan snel op clubvan49.nl.

Over OBO BETTERMANN
OBO BETTERMANN levert bevestigingsmaterialen, kabeldraagsystemen en overspanningsbeveiliging voor de elektroninstallateur en industrie. Het moederbedrijf is in Duitsland gevestigd. Daarnaast zijn er 41 dochtermaatschappijen in 60 landen, verspreid over de gehele wereld.