Club van 49 verwelkomt EVS Infrabouw

De Club van 49, een initiatief van SmartTrackers, heeft er weer een nieuw lid bij. Ook EVS Infrabouw gaat zich inzetten om ons doel van 49% minder CO2 binnen handbereik te krijgen. Uitvoerder GWW Mark van Zuylen licht toe.

Waarom zijn jullie lid geworden?

EVS Infrabouw wil zich, als MKB-bedrijf binnen de grond-, weg- en waterbouw, graag inzetten om onze CO2-uitstoot te reduceren. Ondanks ons hoge brandstofverbruik zien wij het als een ultieme uitdaging om 49% reductie te halen.

Wat hopen jullie de komende jaren te bereiken?

We willen onze opdrachtgevers en stakeholders in de Randstad laten zien dat EVS haar taken omtrent CO2-uitstoot serieus neemt en aanpakt. Ook willen we voor 2025 niveau 5 behalen van de CO2–Prestatieladder.

Welke CO2-reductiemaatregelen gaan jullie nemen?

Onze grootste uitstoot zit zoals gezegd in brandstof, dus daar zullen we ons op focussen. In de komende periode zullen we ons brandstofverbruik per type materieel inzichtelijk maken. Ook zullen we onze medewerkers op cursus sturen voor Het Nieuwe Draaien en stappen we over op Groene Stroom. Last but not least zullen we bij herinvesteringen de rol van CO2-uitstoot zwaarder laten wegen dan de aanschafprijs.

Mogen andere bedrijven contact met jullie opnemen over dit onderwerp?

Ja, dat is zeker mogelijk.

Meer weten? Kijk dan snel op clubvan49.nl.